Energie in Dordrecht

Jaarlijkse besparen energie

Je energierekening zet je vaak voor een langere periode vast. Wist je dat je hier elk jaar op kunt besparen? Wanneer je elk jaar een energievergelijk maakt zie je dat de tarieven telkens veranderen. Nederlanders besparen energie dan ook door niet telkens bij dezelfde energieleverancier te blijven zitten, maar door een overstap te maken.

Looptijd van contract?

Wanneer je een nieuw contract af gaat sluiten moet je een looptijd kiezen. Wellicht denk je dat een contract voor een langere periode van bijvoorbeeld 3 of 5 jaar voordelig is. Dit is niet zo. Je kunt vaak beter een 2-jarig contract kiezen. In de meeste gevallen zijn deze het voordeligste.

De looptijd zit je niet in de weg om te besparen energie. Je kunt namelijk na je eerste jaar een energievergelijk maken. Blijkt het dat je goedkoper uit bent? Dan kun je gemakkelijk overstappen via een overstapservice. De energievergelijker regelt alles voor je. Een eventuele boete wegens contractbreuk wordt dan voor je vergoed. Kun je niet goedkoper uit? Dan heb je voor het komende jaar nog de voordelige tarieven die op je contract gelden.

Dortenaren besparen energie, jij ook?

Bijna 90% van de Nederlandse huishoudens betaalt te veel voor stroom en gas. Dit alleen maar doordat zij geen gebruik maken van een energievergelijk tijdens hun huidige contract of wanneer deze is afgelopen. Nederlanders besparen energie dan ook wanneer zij jaarlijks een energievergelijk maken en hierbij een overstap regelen. Met een overstap naar een andere energieleverancier kun je tot wel 300 euro per jaar besparen. Een overstap regel je snel door een energievergelijker te gebruiken. Je vult je gegevens in en de vergelijker vergelijkt meer dan 23 energielevranciers voor je. Kun je besparen en wil je overstappen, dan regelt de energievergelijker alles van a tot z voor je. Zo hoef jij je zelf nergens druk over te maken en bespaar je direct op je energierekening. Dat is toch mooi meegenomen! Start vandaag nog met het besparen energie en maak een vergelijking. Is je eerste jaar van je contract afgelopen? Dan maak je gewoon weer opnieuw een vergelijken én kun je weer besparen.